Vi presenterer: Den nye TUNBottle.
Mindre utslipp, mer verdi.

Setter nye standarder

TUNAP GROUPs visjon har alltid vært å bidra til en bedre verden ved å utvikle bærekraftige løsninger innen renhold, beskyttelse og pleie. Med vår siste utvikling, den nye TUNBottle, har vi konsekvent fulgt denne tilnærmingen.

Gjennom den mest praktiske påføringen av produktet, en bærekraftig avhending av emballasjen og ved å redusere CO2, har vi utviklet et emballasjealternativ som er så bærekraftig som mulig på grunn av våre alternativer. Videre beviser ytelsen til tilsetningsstoffene nok en gang at vi har skapt en førsteklasses kjemisk løsning i utprøvd TUNAP-kvalitet.

Påvist TUNAP-kvalitet i ny form

Et unikt og innovativt design

Siden de første årene av TUNAP har vi laget unike tilsetningsstoffer. Nå var det på tide å tenke på en unik innpakning. Ideen om formen oppsto ved å se på hjertet av kjøretøyet: motoren.

Ved å snu komponenten til injektoren ble den grunnleggende formen til TUNFøtten født. Visuelt er det den konsekvente ekvivalenten til motorkomponenten.

Den nye formen har også svært praktiske fordeler når den brukes: Flaskehalsen passer nå perfekt til dimensjonene til drivstoffpistolen for å overvinne feilfyllingshemmeren.

I tillegg til nyskapende design og praktisk bruk, skal det ikke nevnes at tilsetningsstoffet selvsagt fortsatt er preget av høyeste produktkvalitet – akkurat som du er vant til fra TUNAP.

Transformasjonen fra injektor til TUNFlaske

Egenskaper til TUNBotten

Fordeler med TUNBottle

Fast

Rask applikasjon

 
Ett-trinns-applikasjonen sparer tid og øker produktiviteten. Bare fjern lokket og fyll produktet i tanken.
Smart

Smart design

 
Den smarte designen til TUNBottle kommer med en spesiell flaskehals. Den passer perfekt til størrelsen på drivstoffpistolen for å åpne feilfyllingshemmeren og dermed forhindre feilfylling.
Safe

Trygg og luktfri

 
TUNBottle kan enkelt lukkes igjen etter helling av produktet, og den hemmer også ubehagelig lukt. Den barnesikre låsen og taktile advarselsskiltene gjør den egnet for sluttforbrukere.
Easy

Enkel resirkulering

 
Resirkulering er nå enda enklere. Det er ikke lenger nødvendig å separere forskjellige materialer i avfallshåndteringen: Den nye TUNFotten er 100 % resirkulerbar.

Enkel påføring, enkel avhending

Open the TUNBottle
Åpne TUNBottle
Åpne lokket på TUNBottle: microflex® 984 er for alle (bio)dieselmotorer, microflex® 974 for alle bensin-(etanol)motorer (EURO 6).
Add the Product to the Tank
Legg produktet til tanken
Fyll på TUNFlaske og tøm den helt. Du vil legge merke til at den slanke flaskehalsen passer perfekt inn i tanken, og overvinner dermed feilfyllingshemmeren
Dispose it Easily
Kast den enkelt
Etter å ha tømt flasken helt, sett på lokket igjen og skru det fast. Husk å kaste TUNBottle i søpla kun for plastemballasje.

Støtter en sirkulær økonomi

Gi PET et nytt liv

De siste årene har den sirkulære økonomimodellen vunnet frem i politikk, industri og samfunn. Konseptet med sirkulær økonomi er basert på en enkel idé: reparasjon, gjenbruk, resirkulering.

Vår tilnærming er basert på dette konseptet, det vil si å gi plast et nytt liv og å revurdere materialet som hindrer det i å komme inn i biosfæren.


Laget av 80 % resirkulert PET

Med den nye TUNBottle har vi lykkes i å utvikle en emballasjeløsning som er laget av 80 % resirkulert PET-materiale.

Dette gjorde at vi kunne redusere mengden syntetiske råvarer til et minimum. Etter bruk returneres 100 % av TUNBottle til resirkuleringssystemet.

En mer bærekraftig løsning

Et av hovedmotivene våre for utviklingen av den nye emballasjen for direkte injektorbeskyttelsesproduktene var å skape en mer bærekraftig løsning. Overgangen fra den tidligere blikkemballasjen til resirkulert PET har brakt oss et avgjørende skritt nærmere dette målet.

Ikke bare er produksjonen av PET mindre energikrevende enn produksjonen av blikkflasker. Ytterligere energisparingspotensiale er resultatet av den betydelig lavere vekten til en PET-flaske - noe som resulterer i lavere drivstofforbruk og mindre slitasje på transportkjøretøyet.

Samarbeid med ClimatePartner

Vi er klar over at uansett hvor mye klimagasser vi reduserer, vil det alltid være en viss mengde restutslipp. Likevel er TUNBottle vår første 100 % klimanøytrale emballasje.

For å nå dette målet valgte vi å ta ansvar og samarbeide med ClimatePartner, en organisasjon som støtter og fremmer klimavernprosjekter over hele verden. Med våre offsetprosjekter støtter vi et plastfritt hav og bygging av vindenergimuligheter.


ofte stilte spørsmål

Hvorfor endres TUNAP til PET-flasker?

Med den nye emballasjen ønsker vi å gjøre applikasjonen enklere for våre kunder. I forrige emballasje måtte en tut møysommelig monteres på blikkboksen før fylling. TUNBottle krever ingen ekstra tut når du fyller produktet i tanken. Med den nye flasken overvinnes feilfyllingshemmeren uten anstrengelse - de tekniske spesifikasjonene oppfyller kravene. Dette sparer ekstra materiale og tid.

I hvilken flaskestørrelse er TUNBottle tilgjengelig?

TUNBottle er (foreløpig) tilgjengelig i én flaskestørrelse: med en kapasitet på 200 ml for drivstoffvariantene diesel (984) og bensin (974). Fyllingsmengden når vanligvis til bunnen av flaskehalsen.

Hvordan ble designet til TUNBottle utviklet?

Flaskedesignet til den nye TUNBottle er modellert etter omrisset av en injektor. Å snu komponenten er formen på en flaske gjenkjennelig. Dermed er bruken av produktet nå reflektert i utformingen av flasken også. I tillegg scorer den nye formen også fra håndteringsperspektiv – flasken ligger ganske komfortabelt i hånden.

For hvem tilbyr de nye TUNBottle-fordelene?

Den nye emballasjen gir fordeler for brukeren og miljøet. Når du ser på applikasjonen, er TUNBottle mye enklere å håndtere. Ingen ekstra tut er nødvendig, en ren fylling er mulig og luktforebygging etter bruk sikres gjennom enkel gjenlukking av flasken. Dessuten kan brukeren enkelt resirkulere emballasjeboksen ved å returnere den til det doble systemet (plastavfall)

Hvilken innvirkning har den nye emballasjen på transport og lagring?

Å bytte emballasjemateriale har mange fordeler når det gjelder transport og lagring. På den ene siden er det nye materialet mye lettere – dette resulterer i mindre drivstoffbehov og mindre CO2-utslipp under transporten. På den annen side er det syntetiske materialet motstandsdyktig mot rustdannelse.

Hvordan passer produktet og emballasjen sammen?

Produktet i seg selv har en positiv effekt på bilen ved hjelp av motoreffektivitetsteknologien, som gjør at utslippene kan reduseres og bilens ytelse kan økes umiddelbart. Med den nye emballasjen blir begge aspektene også optimalisert. På grunn av lettere materiale og et bedre PCF (Product Carbon Footprint) gjennom hele emballasjens livssyklus (fra produksjon til bruk) er utslippene lavere. I tillegg er søknaden mer praktisk som kan ha en positiv effekt på hele søknadsprosessen i verkstedet.

Hva betyr ikonene på etiketten?

Klimanøytralt ikon: Står for en 100 % klimanøytral emballasje. 80 % resirkulert ikon: Står for materialet som brukes til denne emballasjen, som er laget av 80 % resirkulert syntetisk materiale. TÜV-sertifikat: Står for bevist effektivitet av produktet når det gjelder reduksjon av eksosutslipp, reduksjon av drivstofforbruk og økning av motoreffekt.

Do I need a spout in order to fill the product into the tank?

With the new TUNBottle you do not need a spout. The technical specifications of the bottleneck comply with the standard and are able to overcome the misfuelling inhibitor.

Is the product suitable for end consumers?

The products 984 and 974 are also suitable for end consumers, as they have the necessary features, such as a child-proof lock and tactile warning signs.

Hva slags syntetiske materialer brukes?

TUNBottle er laget av følgende syntetiske materialer: rPET (resirkulert polyetylentereftalat), PET (polyetylentereftalat), rPP (resirkulert polypropylen), HD-PE (polyetylen med høy tetthet).

Hva mener vi med delt ansvar?

Med delt ansvar mener vi at TUNAP bidrar i ulike miljøprosjekter. Dessuten legger vi mye arbeid i forskning og utvikling, fordi vi streber etter å øke rPET-andelen. Vi vil oppfordre deg som vår kunde eller bruker av produktet til å tenke nøye gjennom avhendingen: Ikke bryt syklusen og kast flasken på riktig måte.

Hvilket bærekraftig prosjekt støtter TUNAP?

Vi støtter et rent hav-prosjekt kalt "Plastic Bank" og utviklingen av vindenergi. Du finner mer informasjon her.

Er TUNBottle resirkulerbar?

TUNBottle er hovedsakelig laget av rPET (og PET), som er 100 % resirkulerbart. Med riktig avhending legges TUNBottle til plastavfallssyklusen og kan gjenbrukes deretter.

Er lokket også resirkulerbart?

Lokket er laget av rPP (resirkulert polypropylen) og HD-PE (polyetylen med høy tetthet) og er også 100 % resirkulerbart.

Hvilke fordeler har PET sammenlignet med andre emballasjematerialer?

På grunn av sin lave vekt har PET fordeler under transport – glass er mye tyngre og forårsaker dermed høyere drivstofforbruk og utslipp. PET-materiale er 100 % resirkulerbart: Det kan gjenbrukes etter påføring. PCF er ganske lav sammenlignet med andre materialer som glass eller blikk, noe som fører til lavere miljøbelastning.

Hvor høy er gjenvinningsgraden for PET?

Gjenvinningsgraden beskriver andelen resirkulerte råvarer fra en befolkning. Gjenvinningsgradene varierer fra land til land. I 2017 ble totalt 99 % av plastavfallet resirkulert i Tyskland. Mekanisk resirkulering sto for 46 % og energigjenvinning for 53 %.

Hva er en riktig avhending av PET?

Riktig avhending er viktig for korrekt resirkulering av TUNFlaske. TUNBottle må kastes i plastavfallet - den grønne resirkuleringssirkelen står på flaskeetiketten som en indikasjon. Før flasken kastes i plastavfallet, må den tømmes helt og lokket skrus på igjen (Vennligst følg alltid de landsspesifikke deponeringsforskriftene).

Hva skjer med en TUNBottle som kastes sammen med restavfallet?

Hvis TUNBottle ikke mates inn i det dobbelte systemet (f.eks. via den gule sekken eller plastavfallet generelt) og havner i restavfallet, brukes den til energigjenvinning – den forbrennes vanligvis. PET har en høy brennverdi som kan sammenlignes med papir, tre eller brunkull. Derfor liker forskjellige bransjer at sementindustrien bruker dette råmaterialet til å fyre forskjellige ovner.