Derfor bør du rense varmepumpa i elbilen din

Derfor bør du rense varmepumpa i elbilen din

Visste du at klimaanlegget i elbilen din fungerer på samme måte som en varmepumpe, og har flere viktige funksjoner enn å bare regulere temperatur? Her får du lese om hvor viktig varmepumpa er for elbilen din, og hvorfor du må huske å rense den.

Lurt å vite om varmepumpe i elbil

I elektriske kjøretøy er ikke varmepumpa bare et hjelpemiddel for å oppnå komfortabel temperatur. Den er også et driftskritisk termostyringssystem. For å si det enkelt: Batteriet i elbilen din er helt avhengig av at temperaturene i bilen blir regulert for optimal ytelse. Er ikke ytelsen optimal kan det oppstå feil på termostyringssystemet, og da kan det slutte å fungere.

I tillegg til å ha kritiske funksjoner, gir varmepumpa i elbilen deg også mulighet til å utnytte energien som går til oppvarming på en mer effektiv måte. Varmepumpa bruker mellom 1/3 til ¼ av energien som normalt brukes til oppvarming av bil. I tillegg har den funksjoner som gjør at den kan brukes på smartere vis: Kjører du for eksempel til og fra jobb alene, har du mulighet til å varme opp området rundt deg, i stedet for hele kupéen. Slik bidrar varmepumpa til at du sparer enda mer energi.

Les mer om: Slik får du bedre rekkevidde i kulda.Derfor må varmepumpa renses

Varmepumpa i elbilen din er altså viktig på flere måter, og bør vedlikeholdes for at den skal fungere best mulig. Det kan du enkelt gjøre ved å rense den, og det bør du gjøre minimum én gang i året. Iallfall hver gang bilen er på service.

Var du ikke klar over dette, kan du trøste deg med at du ikke er alene. En undersøkelse gjort på vegne av Autobransjens Leverandørforening (ABL) viser nemlig at 60 % av deltakerne i undersøkelsen har et passivt eller ubevisst forhold til behovet for klimaservice.

Bestill rens med airco well®

Bestill rens med airco well®

Bestill rens med airco well®

airco well® er en TÜV-sertifisert AC-rens til bilen din. Rengjøring med airco well® vil ikke bare bidra til å opprettholde de viktige funksjonene nevnt tidligere, men også sørge for bedre luftstrøm og -kvalitet, samt forhindre vond lukt og dugg – for å nevne noe.

Rengjøring med airco well® må etterspørres som en tilleggstjeneste når du har bilen på verksted, og skal med andre ord utføres av en fagperson. Ifølge nettstedet Motorbransjen tror tre av ti at vanlig service hos bilverkstedet også inkluderer rengjøring av klimaanlegget. Dette stemmer dessverre ikke. Husk derfor å bestille AC-rens når bilen skal på neste service.

Les mer om her: airco well® – Pollenfilter rens

Flere fordeler ved å rengjøre varmepumpa i bilen med airco well®

• Et rent klimaanlegg er et mer effektivt klimaanlegg, og krever dessuten mindre energi fra bilen din.

• Rens med airco well® forbedrer luftsirkulasjonen i bilen din med minimum 8,6 %, og du sikrer dessuten at lufta som blåses inn er av god kvalitet. Slik slipper du helseplager som følge av dårlig inneklima i bilen.

• Når støv, smuss, bakterier og allergener spyles bort, forsvinner også vond lukt.

airco well® er allergivennlig, og bruken av den er et allergiforebyggende tiltak. For deg som reagerer på allergener som støv og pollen er det alfa omega å huske å rengjøre klimaanlegget.