Blue sky

TUNAP rengjør suksessfullt motorer med direkte insprøytning av drivstoff

TUNAP MicroFlex systemet har blitt hyllet av verksteder for enklere, og effektiv ventilrengjøring

TUNAP MicroFlex systemet har blitt hyllet av verksteder for enklere, og effektiv ventilrengjøring uten komplisert demontering av motoren. Dette sparer kunden og verkstedet tid og penger.

Person som kjører bil

Fjerning av karbonoppbygging fra inntaksventiler

Verkstedet AA Silencers fra England la nylig ut en video som demonstrerer hvordan MicroFlex kan bli brukt til å fjerne karbonoppbygging fra inntaksventiler. Bilen i videoen er en Audi S3, og fordi disse motorene har direkte innsprøytning av drivstoff så er de ekstra utsatt for karbonoppygging på baksiden av inntaksventilene. I videoen kan du tydelig se baksiden av ventilene og karbon-oppbyggingen som har akkumulert.

 

I slutten av videoen kan man se sluttresultatet: inntaksventiler og ventil-stammer i blankt metall, så gode som nye.

Økning i saker av karbonoppbygging i motorer med direkte innsprøytning av drivstoff

Vi har merket en stor økning i disse sakene, da det blir mer og mer vanlig med motorer som benytter seg av denne teknologien. Moderne kjøremønster kan også føre til økende karbonoppbygging i ventilene.

Person som kjører bil

Hva er direkte innsprøytning?

Direkte innsprøytning handler om at drivstoffet blir sprøytet direkte inn til forbrenningskammeret i motoren. Dette gir produsenten mulighet til å måle nøyaktig hvor mye drivstoff som skal sprøytes inn når forbrenningen skjer. Dette igjen resulterer i mer motorkraft, lavere utslipp og bedre utnyttelse av drivstoffet. Dette forklarer den økende populariteten av metoden.

Baksiden av direkte innsprøytning

De negative konsekvensene av denne metoden er at ventilene forblir tørre og tillater mer oppbygging av karbon. TUNAP MicroFlex løser dette problemet på en effektiv måte uten komplisert demontering av motoren.

 

Sikkert og brukervennlig

Systemet kan brukes på plast og aluminium og er helt trygt å bruke både for biler, mennesker og miljøet. TUNAP Microflex 933 ventilrengjøring fjerner alle innskudd og forurensning på ventiler med trykkluft og granulat. Rester av granulat i systemet blir sugd ut med skitten og karbonen. Microflex 936 sin nøytraliserende løsning løsgjør resterende granulat partikler og forebygger at det kommer inn i forbrenningskammeret.

Vil du vite mer?

TUNAP-systemet er enkelt i bruk og løser raskt problemet uten komplisert demontering. Microflex® 933 Valve Cleaning Granulate (ventilrengjøringsgranulat) fjerner alle avleiringer og forurensninger i ventilene og forårsaker ingen skader. Brukt granulat suges opp sammen med skitten som fjernes.

Klikk her for å lese mer om Microflex